"Vad är värst, ensamheten eller rädslan för ensamheten? Och vilka är hudens uppgifter, varför kittlar det i handflatorna? Var i kroppen sitter olycklig kärlek? Hur många röster krävs det innan det bildas ett sorl?"

Rastlösheten har lätt att infinna sig en söndag då man bestämt sig för att testa det där med att tillbringa en hel dag hemma. Nu vet jag iallafall att det fortfarande inte är någonting som passar mig särskilt bra alls. Det slutar ofta med att jag ligger på mitt golv eller klättrar på väggarna. Om man kan uttrycka det så. Men jag har mest legat i min säng och läst böcker och lyssnat på musik och mejlat in min artikel precis innan deadline. Känns underbart. Meningarna ovan är lånade från en fantastisk liten bok av Gunnar Ardelius. Annars har jag läst om Gandhi och mina föräldrar har skottat ner allt snö från taket så nu kan jag knappt se ut från mitt fönster längre. Wish you were here med Pink floyd spelas på repeat och jag skummar igenom anteckningar, utrivna blad från kollegieblock som finns lite varstans i mitt rum. Tänder rökelsekoner och reflekterar över mig själv, drar förbjudna paralleller. Funderar över ord som kanaliserad ångest och krökt rumtid sådana saker. Hm, nu ska jag inte låta min rastlöshet hållas så länge till. (Du var verkligare än någonting annat i några veckor.)

Ikväll har jag försökt skaffa mig en djupare förståelse för så abstrakta saker som paradoxer, svävat iväg till slingkvantgravitation och förbannat mig själv för att jag inte har sånt tålamod att jag verkligen kan lägga ner tiden som krävs för att iallafall på något plan verkligen FÖRSTÅ. Vad det hela handlar om, hur var och när och varför. Just nu känner jag en slags omättlig aptit på nästan all slags kunskap. Jag lånar böcker om historiska händelser, skriver ner det mesta jag kommer i kontakt med som jag vill lära mig mer om och uttnyttjar wikipedia och google till fullo. Rosornas revolution och ickevåld i allmänhet är ganska så väldigt intressant just nu. Jag behöver någon att diskutera alltsammans med. Och jag saknar Rättvisepartiets alla möten och demonstrationer och allt det där. Förövrigt, en mycket trevlig dag som har tillbringats på cafe station, ersboda och på kvällen i ett stall. Nästa vecka planeras mängder med matteräknande, tedrickande, och tid till att träffa människor som jag mår bra av att umgås med. Och det verkar som att det blir någon slags norgeresa till sportlovet. Jag känner att jag vill träffa släkt som jag saknat och tillbringa några dagar på en ö mitt ute i havet. Hm. Nåväl. Vi får se om jag tillbringar resten av natten med att sova eller inte. Godnatt iallafall.


Det är märkligt att saker och ting kan nästintill kulminera en onsdag när man ska böja spanska verb och verkligen måste vara fokuserad. Det är märkligt att man kan bli så arg över några enstaka meningar att man måste slå hundra slag i alla väggar som finns i hela huset. Och sedan att man somnar utan att ha våga rest sig från sängen. Ibland kliver du in i den fristad som jag skapat mig. Du, som varit orsaken till att jag ens lyckats skapa mig den från början ville nu rasera den. Men då är det bra att man har skaffat sig en slags kunskap om hur man hanterar bakslag. En nödvändig kunskap om hur man gör för att inte gå sönder till någonting som det tar åratal att sätta ihop. Kaosfilosofi och motsägelsefullt tänkande. Har du glömt vem du var för två år sedan?

I torsdags drack jag te med några av de människor som känner mig som bäst, det blev många timmar på ett golv där samtalsämnena skenade och klockan blev sent och jag gick hem i kylan och mörkret och önskade att jag skulle gå vilse och aldrig hitta hem. Följande timmar spenderades med oboy, rostade mackor och februarispelningslista. Vissa nätter är helt enkelt inte ämnade för sömn. I veckan har jag gått till skolan i trettiogradig kyla och idag snöar det, sånadär stora och vackra snöflingor som fångas upp av marken innan någon annan hinner ta vara på dem. Det är sorgligt. Heima med Sigur Ros är så vacker att det nästan är sorgligt. Idag vaknade jag två timmar innan min väckarklocka ringde. Jag sov med raggsockar för första gången i hela mitt liv. Det var inte alltför varmt, iallafall. Annars så är If I could med Sophie Zelmani ganska så fantastisk och om några timmar ska jag bege mig ut i snöfallet och träffa Sofia som det var alldeles för längesen jag såg nu. Sedan får vi se vad som händer.




Lucas som tagit bilderna.








I find that life is easier when it is just a blur
With no details to confuse who or what or where I was
So when the ending comes the full regret will be obscure
But these are days we dream about when the sunlight paints us gold
And this apartment could not be prettier as when we danced
up there alone
This TV is old, the color is fucked, do you see the difference in the shades?
But the green is still close to green, my love
And I believe we are the same
And we'll stay like this, all gold and green
The light collects and projects your heart on a movie screen
And if you close your eyes
We will always be the way we were that night


Bright Eyes och Conor Oberst är så väldigt fantastiskt.

Det som grott hela hösten och vintern och började krypa fram i december exploderar nu. Saker och ting har aldrig varit klarare än såhär, även fast tusen nya frågor föds varenda dag.

Min blogg ligger lite på is. Men den är snart tillbaka. Ikväll lyssnar jag på Tim Hanaur, Irya's playground, City and Colour och dricker sommarte och försöker skriva klart min artikel. Om några veckor åker jag till Göteborg och om allting blir som jag vill så blir det en natt i Stockholm också. Har hundratals tusentals planer och ibland glömmer jag bort att jag har kramat Joakim Thåström men det var en otroligt fantastisk oväntad och spektakulär händelse som inträffade för lite mer än en vecka sedan. I helgen har jag umgåtts med Izabelle och vi har druckit te och pratat viktiga saker, och sedan har jag varit på workshop i ickevåld, vilket var helt fantastiskt, ätit saffranspasta med vänner, återupptäckt folkkök samt rökt vattenpipa och druckit te i ett mörkt rum med en person som inte kan se seriös ut på bild och åkt buss och tänkt att nu är cirkeln bruten för jag har suttit här en gång och varit trasig och söndrig men nu är jag glad och kan inte sluta le och det snöar idag också precis som det gjorde den där dagen. Nu lägger jag allting bakom mig men det kommer alltid att finnas med mig ändå och jag vill aldrig lämna ifrån mig det. Men det är mitt lika mycket som det är ditt. Idag har jag besökt ett fantastiskt planetarium och hittat en bok med otroliga formuleringar och nu ska jag fortsätta skriva och sedan ska jag sova nångång senare. Kramar.


Lenders in the temple med Conor Oberst är nog en av de finaste låtar jag någonsin hört. Den känns som tusen nålar i huden och minst hundra melodier i huvudet, som tvåhundramiljoner hjärtslag. Det är en av de där låtarna som gör illa mig samtidigt som den håller ihop.

Det har på något vis snart försvunnit en hel vecka till. Jag har rökt vattenpipa, ätit mums mums med någon som nästan var en främling men visade sig ha intressanta saker att berätta, ramlat in i människor, suttit på golv, sprungit till en buss jag inte ens skulle med, druckit chai latte, fikat på Wayne's, skrivit två nationella prov, rensat mina garderober, fått tillbaka en novell som egentligen inte var en novell, låtit någon läsa en sida av en hemlighet vars helhet bestod av 18 sidor, varit hungrig hela tiden, ätit naturgodis, druckit sommarte och varit glad men upplevt februarimelankoli. Borrat in naglarna i handflatan tills det börjat svida för att på ett väldigt naivt sätt försöka bli av med tankar, tankar som inte alls hör hemma här, tankar och känslor som jag omsorgsfullt såg till att lämna i december. Jag vill ha tid för att skriva dikter som svider men det är så mycket annat som ska hinnas med. Jag har en deadline till sista februari som jag måste ta hänsyn till och sorgligt nog prioritera. En artikel om norrsken ska det iallafall bli. Men innan den här veckan är slut ska jag även ha hunnit ta mig till Sundsvall med en vän för att se Thåström och Johnossi. Jag ska försöka ignorera att min hals bränner och att mitt huvud snurrar. Sådant är lyxproblem. Imorrn ska jag gymma, städa mitt rum, tända rökelser och vila.

Men en vecka med många insikter, kan jag redan nu konstatera att det har varit.














Jag flög över ett stycke drömlandskap för att ta mig till en av mina finaste vänner.


Jag blir bländad och det gör lite ont, just nu. Finns någonting långt där inne som varit på flykt så länge nu, som liksom kräver sin rätt. Plockar fram det sådana här dagar, då låter jag det hända litegrann. Jag antar att det är sådant man måste tillåta för att komma nån vart. Och det där med att vara stillastående en längre period har väl aldrig varit min grej.

I stockholm fanns det en slags antydan om vår. Men jag och Caroline gömde oss inne på vårt favoritcafe i gamla stan i sju timmar och glömde allting där ute som kallades vardag.

Men ikväll tänker jag inte blogga mer än såhär. Bilder och lite mer text kommer då tiden finns. Lyssna på Stenbrott med Kent istället. Så sjukt jävla fantastisk, fortfarande.

Nu ska jag lägga mig i min säng och slockna. För ovanligheternas skull innan klockan två på natten. Godnatt.





Språk, jag behöver inget språk



Fina Izabelle på bild.

Under månen

Allting brinner och jag glöder och behöver inte klamra mig fast längre. Snön på marken och den som faller från himlen ger mig nostalgikänslor och människor gör mig glada just nu och det är så väldigt intressant och trevligt med alla nya personer som smyger sig in i mitt liv. Det är bara februari än men jag och en vän har tusentals drömmar och planer inför sommaren och jag längtar men jag är trygg i vintern också. Den är inte bara ett tomt skal längre. Den är full av ögonblick och värme fast termometern ibland visar på minus tjugofem grader. Tankar liksom trillar bort men ersätts av nya, bättre, och jag fyller mitt lilla block med ord och meningar som jag snubblar över. Jag ligger och stirrar på min sun jar om nätterna men somnar ändå relativt tidigt. Det har blivit mycket tedrickande med fina personer i veckan, på mitt golv eller något café. Och bra, behövliga, samtalsämnen. Och även otroligt många skrattattacker. På lördag flyger jag till Stockholm för att umgås med en av världens allra finaste människor och vi ska även hinna med någon slags konsert. Helgen efter det ska jag och Lisse på äventyr till Sundsvall. Och nu ska jag förflytta mig till min säng, släcka den enda lampa som är tänd i mitt rum och stirra på det väldigt trevliga ljuset från min sun jar. Godnatt.


Jag är glad



RSS 2.0